2024.03.28, Csütörtök
Kétnapos gyerekrendezvénnyel készül Érd a Föld Napjára
erdmost.hu

Kétnapos gyerekrendezvénnyel készül Érd a Föld Napjára

erdmost.hu, Facebook

2017.04.19. 13:56

A főtéren öko-akadályverseny várja a gyerekeket az Ö.t.h.é.t. Egyesület szervezésében pénteken, míg szombaton a Magyar Földrajzi Múzeum rendez családi napot.

Hirdetés

Hetedik alkalommal ünnepli gyermekeknek szóló rendezvénnyel a Föld napját Érd városa. Az önkormányzat és az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozata, illetve együttműködő partnereik április 21-én, kilenc és fél egy között öko-akadályversenyre várják az óvodásokat, iskolásokat a főtérre.

Ez a rendezvény több újdonságot is tartogat az előző éviekhez képest: korábban főleg a szelektív hulladékgyűjtés köré szerveződött, míg most a tudatos vásárlás és energiafelhasználás kap nagy szerepet öko-akadályversenyünkön – mondta el Bada Zoltán, az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnöke. A rendezvény főszervezője elmondta azt is: április közepéig közel hétszázan jelentkeztek rá az érdi iskolákból, óvodákból.

Természetesen nemcsak iskolai és óvodai csoportokat várunk: bárkit örömmel látunk a főtéren – tette hozzá Bada Zoltán. Az akadálypálya tíz állomást foglal majd magában, s mindenkit megjutalmaznak, aki végigjárja. A legjobbak érmet is kapnak.

 

Szombaton játékokkal, előadásokkal és kézműveskedéssel folytatódik a program

A Magyar Földrajzi Múzeum szervezésében délután 2 órakor kezdődő programot a Duna-part és az Érdi-magaspart élővilágát bemutató dioráma avatása nyitja meg, amelyet a környezetvédelemről szóló zenés bábelőadás követ.

Ezután - a folyamatosan zajló kézműves foglalkozások és interaktív biológia show mellett - előadásokra és filmvetítésekre is sor kerül. A WWF Magyarország játékos formában mutatja be egy egészséges folyó élővilágát, Kröel-Dulay György, az MTA Ökológiai Kutatóközpont munkatársa a klímaváltozás növényvilágra gyakorolt hatásáról beszél.

Zsebeházi Gabriella, az Országos Meteorológiai Szolgálat kutatója a jövő éghajlatáról tart előadást, és levetítik a National Geographic Before the Flood - Özönvíz előtt című filmjét is.

ÉrdHelyirendezvényföldgyerekprogram