2024.04.20, Szombat

Kezdődik a gödöllői városháza bontása

godolloi-hirek.hu, mti

2017.04.14. 17:21

Az önkormányzat központi irodái egy régi banképület bővítésével nyernek új otthont.

Hirdetés

Egy isaszegi és egy budapesti cég nyerte el a gödöllői városháza bontására kiírt közbeszerzést a godolloi-hirek.hu szerint. Az SCB Konzorciumnak nettó 150 millió forintért 90 naptári napon belül kell elvégeznie a bontási munkálatokat.

A 2015-ig az önkormányzatnak és a járási hivatalnak is helyet adó városháza főtéri épületét azért kell lebontani, mert életveszélyessé vált.

A főtéren felszabaduló terület a helyi lakosság többségi véleménye szerint a főtér parkját gyarapíthatná, illetve játszótér épülhetne ott, de egy területhasznosítási pályázatot is kiírtak. Ennek eredményhirdetése szeptemberben várható.

Az önkormányzat központi irodái a tervek szerint a jelenleg is használt, a korábbihoz képest szűkösebb helyen, a városi múzeum melletti régi banképületben maradnak. Az ingatlant hamarosan bővítik, illetve felújítják.

A 725 négyzetméteres szintterület-bővítéssel létrejöhet egy új, korszerű ülésterem, tárgyalótermek, reprezentatív előtér, illetőleg bővíthető a hivatali munkaállomások száma, valamint a tárolási- és irattározási lehetőség is. A beruházás 600 millió forintból megvalósítható, amire van jóváhagyott előirányzat a város idei költségvetésében.

GödöllőHelyi