2024.03.29, Péntek
A magyar johanniták is mentőznek Budapesten
Facebook (Johannita Segítő Szolgálat)

A magyar johanniták is mentőznek Budapesten

mti, johannita.hu

2017.09.03. 12:08

A keresztény szellemiséget képviselő csoport szerződést kötött az Országos Mentőszolgálattal, jótékonysági alapon szállítanak betegeket.

Hirdetés

Johannita mentőautó várja a hívásokat hétfőtől Budapesten, miután a rend hazai szervezete és az Országos Mentőszolgálat megállapodott arról, hogy a jótékonysági egyesület részt vehet a mentési feladatok ellátásában – mondta el Porcsalmy László, a szolgálat elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A munkát önkéntesen és térítésmentesen végzik. A társaság 2006 óta tart elsősegélyoktatás órákat, később tevékenységüket kibővítették, 2014 óta van engedélyük az őrzött betegszállításra és rendezvények egészségügyi biztosítására is.

A Johannita Segítő Szolgálat a több mint 900 éves johannita rend részeként működik, melynek eredeti neve a Keresztelő Szent Jánosról elnevezett Jeruzsálemi Ispotályos Lovagrend volt, első feladatukként pedig a szentföldi zarándokok ápolását és védelmét vállalták el.  A szervezet a reformációkor vált ketté: a katolikus tagokból lett a Máltai Lovagrend, a protestánsok pedig megtartották a johannita nevet.

HelyiBudapestmentőszolgálat