2024.07.22, Hétfő
15 éves szünet után fejeztek be egy irodaházat Kőbányán
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

15 éves szünet után fejeztek be egy irodaházat Kőbányán

2019.01.31. 11:27

Az EB Hungary által kialakított épület segít megoldani a kormányhivatalok osztályainak elhelyezését.

Budapesten csütörtökön délelőt átadták a közigazgatási céllal létrejött Kőrösi Irodaházat. A projektben egy be nem fejezett irodaházat hasznosított a kivitelező EB Hungary Invest Kft., mely közel 15 éve állt kihasználatlanul Kőbányán. A megújult épületben a X. kerületi kormányhivatal mellett a Pest megyei kormányhivatal anyakönyvi és állampolgársági főosztályai nyertek új otthont.

A képre kattintva vgaléria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az ünnepélyes átadón György István kormánymegbízott azt hangsúlyozta, az új épület nagymértékben segíti megoldani a kormányhivatal elhelyezési gondjait. Szavaiból az is kiderült, az eredeti épület a 2000-es évek elején jött létre, ám az építtető Balustrad Kft. felszámolás alá került, így a második és harmadik emelet el sem készült. A magyar állam 850 millió forintért vásárolta meg az épületet.

"Az elmúlt években a magyar közigazgatás jelentős átalakítása zajlik, ennek keretében a fővárosban 30 kormányhivatal épült meg" - tette hozzá a politikus. A György István azt is jelezte, a Vámház körúton tervezik egy újabb kormányablak kialakítását.

Az eseményen Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár és D. Kovács Róbert Antal, a X. kerület polgármestere is részt vett.

Galéria

irodaHelyiKőbányaEB Hungary Invest Kft.