2024.07.25, Csütörtök

Közel száz produkciót és 83 kiállítót vonultat fel a Budapesti Tavaszi Vásár

mti

2017.04.04. 18:14

Helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességek és tematikus hétvégék színesítik a hónap végéig tartó vásárt.

Április 30-ig várja a látogatókat a Vörösmarty téren a Budapesti Tavaszi Vásár, amelyen 83 kézműves kiállító és nyolc melegkonyhás szolgáltató vesz részt. A március 31-én megkezdődött vásárt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Kft. szervezi, melynek ügyvezetője sajtótájékoztatóján számolt be a részletekről.

Bán Teodóra elmondta, a helyi, válogatott alapanyagokból készült ételkülönlegességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát. A kínálatban megtalálhatók a kárpát-medencei gasztrokulturális értékek, a húsvéti és pészah ünnepkör hagyományai.  

A színpadon csaknem száz népzenei, dzsessz, crossover, soul koncertet, valamint bábszínházi produkciót és gyerekelőadást láthat a közönség, a gyerekeket kézműves játszóház várja.    

A Budapesti Tavaszi Vásár vendége egy hétig Mongólia lesz, jurtaállítással, bemutatókkal, színpadi produkciókkal. A színpadon mongol népi és klasszikus zenei produkciókat terveznek.    

Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke elmondta: öt tematikus hétvégével készültek. A nyitott műhely bemutatósorozaton a hétvégén a textilkészítőkkel találkozhatnak az érdeklődők, a következő hétvége programja a húsvét jegyében telik. Április 22-én és 23-án a keramikusok hétvégéjét rendezik meg, április 28-án és 29-én az ékszerművesek találkozóját rendezik meg.    

Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a vásárban cseresznyéskertet rendeznek be a tavaszi, húsvéti hangulatot erősítve. A BUDAPEST betűkből álló installációt és szelfipontot is virágos növények díszítik.

Helyivásárlás