2024.03.29, Péntek

Három óvodát korszerűsítenek Nagykőrösön

cegledipanorama.hu

2017.05.15. 12:43

Egy elnyert uniós pályázatnak köszönhetően több mint 84 millió forintból újulhatnak meg a Batthyány utcai, az Ifjúság utcai, valamint a Kárász utcai intézmények.

Hirdetés

A fejlesztés a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében valósul meg, célja a komplex épületenergetikai fejlesztés, épületszerkezeti felújítással és napelemes villamos energiatermeléssel. A kivitelezés 2017 júniusában kezdődik. Megvalósul az épületekben a homlokzati hőszigetelés, a felső zárófödém (padlás, lapos tető, szigetelés) és a nyílászárók cseréje, hőszigetelt üveggel. Az energetikai korszerűsítést követően energiatakarékossá és költséghatékonnyá válnak az intézmények, a dolgozóknak, az óvodásoknak kellemes környezetet és feltételeket biztosítva.

Az Ifjúság úti óvoda 1976-ban épült lapostetős épület a tormási városrészben, amely háromcsoportos óvodaként működik. A Batthyány úti óvoda régi szárnya 1966-ban, az új szárny 1981-ben épült. Az intézmény 100 kisgyermek mindennapos neveléséhez, oktatásához nyújt hátteret. A Kárász úti óvoda könnyűszerkezetes épület, mely 40 évvel ezelőtt épült, üzemeltetési költségei jelenleg túl magasak.

A munkálatok ideje alatt a gyermekeket más intézményekben helyezik el.

HelyióvodaNagykőrös