2024.03.29, Péntek

Tornacsarnokot kapott az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium

erdmost.hu, pestpilis.hu

2017.05.25. 13:06

Az 1100 négyzetméteres csarnok egy év alatt készült el. Az iskolaudvaron őszre kosárlabdapálya is létesül.

Hirdetés

Átadták az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium új tornacsarnokát, ami a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban valósult meg nettó 260 millió forintból, a budapesti Primofor Kft. és Primogen FM Kft. kivitelezésében.

A tornacsarnok B típusú, azaz 25x30 méteres, 7 és fél méteres belmagassággal. Alapterülete 1100 négyzetméter, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre két osztály is részt tudjon venni a testnevelés órán. Többek között kosárlabdázni, röplabdázni és teremfocizni lehet benne, illetve közösségi rendezvények megtartására is alkalmas. Az épületben tanári szobák, öltözők, szertár, takarítóhelység, elsősegély szoba és mosdók találhatók.

fotó: erdmost.hu (A képre kattintva galéria nyílik!)

Az ünnepélyes megnyitón részt vett T. Mészáros András, Érd polgármestere, dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója. Dr. Aradszki András azt is bejelentette: már dolgoznak azon, hogy a 2017/2018-as tanévben az intézmény udvara egy műanyag kosárlabdapályával is gazdagodjon.

Galéria

ÉrdHelyiközépiskolaNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programtornacsarnok