2024.06.17, Hétfő

Új tornacsarnok épült a kistarcsai általános iskolában

magyarepitok.hu

2017.06.01. 13:16

A kistarcsai fejlesztéssel már huszonötnél tart az egy éve indult oktatási infrastruktúra programban kivitelezett épületek száma.

Átadták a 318 millió forintból felépült új tornacsarnokot Kistarcsán. A Laterex Építő Zrt. és az E-Builder Kft. kivitelezésében 318 millió forintból épült fel a csarnok, a helyi Simándy József Általános Iskola meglévő épületéhez csatlakozva az Ifjúság téren. Az új épületben 20x40 méter alapterületű küzdőtér jött létre, valamint öltözők, mosdók, tanári szoba és tároló helyiségek.

A kistarcsai fejlesztéssel a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a huszonötödik épületet adták át. Az elmúlt egy hónapban Fejér megyében Gárdonyban és Pázmándon avattak tornacsarnokot, Pest megyében Érd gazdagodott tornacsarnokkal.

A tavaly márciusban bejelentett program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda épül meg országszerte.

A programot irányító fejlesztési tárca részéről Boros Anita a kistarcsai átadón hangsúlyozta, a mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként ma már több mint 1,2 millió gyerek mozog rendszeresen, ehhez adnak hátteret a beruházások.

HelyisportberuházásokLaterex Építő Zrt.KistarcsaE-Builder Kft.