2024.04.24, Szerda

Füzeteket, írószereket és rajzeszközöket kapnak támogatásul a gyáli elsősök

gyal.hu

2017.06.02. 16:55

Az idei évtől minden évben iskolakezdési csomagot kapnak az első tagozatos gyáli gyermekek. A település ezzel igyekszik átvállalni a családok tanévkezdéshez kapcsolódó anyagi terheit.

Hirdetés

A Gyáli Iskolakezdési Programot még februárban szavazta meg a képviselő-testület, melynek köszönhetően 3 millió forint támogatási összeget ítéltek meg a leendő elsősök részére. Szeptembertől több mint 300 gyáli gyermek jut így füzetekhez, írószerekhez és más hasznos iskolai felszereléshez, a csomagokat a gyáli pedagógusok véleményezése alapján állította össze az önkormányzat. A tanszercsomagot minden elsős a tanévnyitó ünnepséget követően kapja meg iskolájában. A csomagokban lesznek füzetek, írószerek és rajzeszközök, mind-mind az első évfolyam elvárásának megfelelően.

Fontos tudnivaló, hogy nem csak azon gyáli lakóhelyű gyermekek részesülnek a támogatásban, akik gyáli intézménybe iratkoznak, hanem azon gyermekek is, akik más, nem gyáli intézménybe járnak majd. Nekik kérelem formájában kell igényelni a támogatást Gyáli Iskolakezdési Program néven.

Helyitámogatásáltalános iskolásokGyál