2024.07.25, Csütörtök

Krúdy Gyulához kötődő falfestményt készítettek az író egykori lakhelyénél

MTI

2017.06.09. 15:29

Az Óbudai Katolikus Plébánia 350 négyzetméteres tűzfalára két hét alatt 220 liter festéket vittek fel.

Krúdy Gyula író életéhez kapcsolódó műveket festettek az óbudai Tanuló utcában lévő Katolikus Plébánia melléképületének falára. A 350 négyzetméter nagyságú tűzfal Benkő Katalin képzőművész tervei alapján újult meg - közölte a festést végző Színes Város Csoport.

A felületen több mint tíz művész dolgozott két héten át, és 220 liter festéket használtak el. A munkálatokat most is szakszerű, a műszaki előírásoknak megfelelő felújítás előzte meg. A projekt Bús Balázs, Óbuda polgármestere felkérésére jött létre azzal a szándékkal, hogy a Krúdy-sétánynak elnevezett területen zajló fejlesztéseket előkészítse. A területet azért nevezték el az íróról, mert Krúdy a Tanuló utca szomszédságában élt.

Szakszon Imre, a Színes Város Csoport munkatársa dolgozik a Krúdy Gyula műveihez kapcsolódó falfestményen a Tanuló utcában, 2017. június 2-án. (fotó: MTI)

„Óbuda különösen fontos helyszín a Színes Város életében, ugyanis itt készült el az első Vasarely ihlette festmény 2010-ben, a mostani festést pedig a közelben lévő református parókia Kós Károly terveire épülő tűzfalfestése előzte meg” - mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport egyik vezetője.

HelyiíróÓbuda-Békásmegyerfestészet