2024.04.26, Péntek

Krúdy Gyulához kötődő falfestményt készítettek az író egykori lakhelyénél

MTI

2017.06.09. 15:29

Az Óbudai Katolikus Plébánia 350 négyzetméteres tűzfalára két hét alatt 220 liter festéket vittek fel.

Hirdetés

Krúdy Gyula író életéhez kapcsolódó műveket festettek az óbudai Tanuló utcában lévő Katolikus Plébánia melléképületének falára. A 350 négyzetméter nagyságú tűzfal Benkő Katalin képzőművész tervei alapján újult meg - közölte a festést végző Színes Város Csoport.

A felületen több mint tíz művész dolgozott két héten át, és 220 liter festéket használtak el. A munkálatokat most is szakszerű, a műszaki előírásoknak megfelelő felújítás előzte meg. A projekt Bús Balázs, Óbuda polgármestere felkérésére jött létre azzal a szándékkal, hogy a Krúdy-sétánynak elnevezett területen zajló fejlesztéseket előkészítse. A területet azért nevezték el az íróról, mert Krúdy a Tanuló utca szomszédságában élt.

Szakszon Imre, a Színes Város Csoport munkatársa dolgozik a Krúdy Gyula műveihez kapcsolódó falfestményen a Tanuló utcában, 2017. június 2-án. (fotó: MTI)

„Óbuda különösen fontos helyszín a Színes Város életében, ugyanis itt készült el az első Vasarely ihlette festmény 2010-ben, a mostani festést pedig a közelben lévő református parókia Kós Károly terveire épülő tűzfalfestése előzte meg” - mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport egyik vezetője.

HelyiíróÓbuda-Békásmegyerfestészet