2024.02.25, Vasárnap

Mostantól egész évben nyitva áll a Margitsziget strandja

mti

2017.07.13. 13:32

Átadták a felújított és bővített budapesti Palatinus Strandfürdőt, amely a közel hárommilliárdos beruházás után már egész évben várja a látogatókat.

Hirdetés

Az MTI tudósításából kiderül, a margitszigeti strandfürdő fedett részlegben egy 100 négyzetméteres medencét és egy 60 négyzetméteres gyerekmedencét építettek, valamint egy hideg és meleg vizes merülőmedencét alakítottak ki. Ezen kívül finn szaunát, pihenőbokszokat és gyógyászati részleget hoztak létre.

Tarlós István főpolgármester az átadón elmondta, a Palatinus Budapest legnagyobb területű egész évben működő fürdője, mely vendégváró- és gyógyítóhely egyaránt. Beszámolt arról, hogy a fürdőberuházáson túl további fejlesztések is történtek a Margitszigeten a pénteken kezdődő vizes vb-re, így megújultak a sétányok és a játszóterek, további Mol Bubi állomásokat telepítettek, 43 ezer négyzetméteren gyepesítettek és több mint 180 ezer növényt telepítettek.


Hat év aúlatt hét fürdőt érnek el a fejlesztések

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy 2014-ben bővítették a Rudas fürdőt, 2015-ben a Dandár fürdőt, a következő évben a Paskál strand következett, idén a Palatinus volt soron. Jövőre a tervek szerint a csillaghegyi strandot, 2019-ben a pesterzsébetit, 2020 környékén a Király fürdőt szeretnék megújítani.

Kitért arra is, hogy szeptemberben elkezdődik a Palatinus fürdőépületének homlokzati falát díszítő faliképnek, Pekáry István Dál-kisasszonyok násza című munkájának rekonstrukciója.


Több mint egymilliós növekedés a látogatottságban

Szőke László közölte, míg 2010-ben 2,9 millió látogató volt a budapesti fürdőkben, tavaly a számuk már meghaladta a négymilliót, és a Budapestre érkező külföldi turisták 60 százaléka veszi igénybe valamelyik fürdőt.

A Palatinus felújítása nettó 2,895 milliárd forintba került.

Helyifürdő