2024.06.20, Csütörtök

Megújul a Margitsziget 144 éves szállodája

mti

2017.10.23. 11:26

Az Ybl Miklós által tervezett Grand Hotel mellett egy másik margitszigeti szállodáját is fejleszti a Danubius Hotels.

Egy hét múlva indul a Danubius Health Spa Resort Margitsziget szálloda közösségi tereinek átalakítása. A szállodaüzemeltető Danubius Hotels közleményéből kiderül, átépítik a lobbyt, a földszinti konferenciatermeket, a gyógyászati recepciót, valamint a vendéglátó egységeket. Az első ütem várhatóan 2018. februárban készül el.

A második ütemben a régi gyógyászati recepció helyén  váró épül, és a gyógyászati részlegek vendégei, illetve a konferenciák résztvevői számára külön bejáratot alakítanak ki a Nagyrét felől.

A közlemény szerint ezzel egyidejűleg elkezdődik a Grand Hotel Margitsziget második emeleti szobáinak felújítása, a 2016-ban elindult munkálatok folytatásaként. A többszáz millió forintos beruházás során egy új szobatípussal, a nagy alapterületű deluxe plus kategóriás szobákkal bővül a kínálat.

Az Ybl Miklós tervei alapján, 1873-ban épült Grand Hotel szobáinak berendezését az épület stílusához illően a monarchia korának hangulatát visszaadó, klasszikus, visszafogott elegancia jellemzi majd.

A két hotelben megindult beruházások értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

HelyiszállodaberuházásMargitsziget