2024.04.20, Szombat

Négyszintes mélygarázs épül a Városliget mellett

magyarepitok.hu

2017.12.14. 10:07

A 800 férőhelyes, négyszintes mélygarázs építkezését a talajvíztelenítési munkálatokkal fogják megkezdeni.

Hirdetés

Kiírták a Liget Budapest projektben megvalósuló Dózsa György úti mélygarázs általános kivitelezői pályázatát, melyből kiderülnek a beruházás részletei is. A négyszintes mélygarázs legalsó részei 14,5 méterrel lesznek a felszín alatt, összesen 800 parkolóhelyet alakítanak ki a beruházással - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

Megoldják a talajvíz-helyzetet

A Városliget korábban a Rákos-patak vízgyűjtő területe volt, így a parkban és a határán található építési területen is magas a talajvízállás. Az ez által felvetett problémák megoldására a fejlesztés során először a víztelenítési, bontási és közműkiváltási munkákat végzik el.

 

Négy szintes mélygarázst építenek

Ezután alakítják ki a mélygarázst, melynek a közvetlenül a felszín felett fekvő nulladik szintjének alapterülete mintegy 2300 négyzetméter lesz. Itt az utcaszintről külön rámpán elérhető 90 férőhelyes kerékpártárolót és szintén külön megközelíthető mosdó- és öltözőblokkot is kialakítanak. Ezen kívül itt kap helyet a mélygarázs szellőzését biztosító vízszintes aknarendszer és az ahhoz kapcsolódó gépházak is.

A következő három szintet összesen 27 ezer, vagyis szintenként 9 ezer négyzetméteren építik ki. A mélygarázst 4 lépcsőház kapcsolja a felszínhez, minden emeletét négy dilatációs egységre bontják, az épület belső közlekedési rendszere is ehhez igazodik majd. 4 akadálymentes felvonót is kialakítanak az építkezés során.

 

Liget Budapest ProjektHelyiparkolókVárosligetmélygarázs