2024.04.24, Szerda

Minden szentendrei ovis és kisiskolás adventi naptárat kapott ajándékba

szentendre.hu

2017.12.18. 16:57

Kétezer példányban készült el a Borka mesesorozat szereplőit ábrázoló kalendárium, melyet a város vezetői és a Szentendre Barátai Egyesület tagjai személyesen vittek el a gyerekeknek.

Hirdetés

Színes, rajzos adventi naptárt kaptak a szentendrei ovisok idén december első napján. A város és a Szentendre Barátai Egyesület támogatásával létrejött képes kalendáriumot mintegy 2000 kisgyermek vihette haza. A kalendáriumot a város valamennyi óvodájába, illetve az általános iskolák 1. és 2. osztályos kisdiákjainak eljuttatták.

A naptárban a vidám figurák a Borka világa mesesorozat szereplői, a sorozatban készült már rajzfilm Borka és a varázsruha címmel, illetve nyomtatásban megjelent a Borka könyve családi történetekkel és varázslatos illusztrációkkal.

fotó: szentendre.hu

Az adventi naptárakat Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Kozma Krisztina kulturális és köznevelési referens, Hajnal Szilvia óvodavezető és Benes Edvárd, a baráti egyesület elnöke személyesen vitték házhoz, azaz az óvodákba, iskolákba, a gyerekek nagy örömére.

SzentendreHelyigyerekekadvent