2024.06.17, Hétfő

Megújul a 34 éves váci mentőállomás

MTI

2018.02.14. 12:11

A rekonstrukció modern munkafeltételeket biztosít majd a hetvenezer ember ellátásáról gondoskodó állomáson.

A kormány döntése alapján a központi költségvetésből 62 millió forintot biztosítanak a váci mentőállomás felújítására – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Vácon, a mentőállomáson tartott sajtótájékoztatón.

A mentőállomás 1984-ben épült, így időszerű az átfogó felújítása. Rétvári Bence kifejtette: a támogatásból jut a csapadékvíz-elvezető hálózatra, a térbeton felújítására, a mosóhelyiségekre, az elektromos hálózatra, a fűtésre és a belső terekre. A felújítással jobb munkafeltételeket teremtenek az itt dolgozó 42 munkatársnak, akik 70 ezer ember ellátásáról gondoskodnak a környéken.

Az államtitkár felidézte: az elmúlt időben Magyarországon 104 mentőállomás újult meg, 30 újat építettek, továbbá a mentőszolgálat dolgozóinak plusz 10 százalékos béremelést adtak január 1-jétől. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a jelentős lépések között említette a gépjárműfejlesztéseket, a mentőállomások felújítását és újak átadását, továbbá az eszközvásárlásra biztosított forrásokat.

VácHelyiEmberi Erőforrások Minisztériumamentőállomás