2024.04.16, Kedd

Közel félmilliárd forintból fejlesztik a Pest megyei város egészségügyi központját.

Hirdetés

Több projekt keretében újul meg összesen 456 millió forint értékben a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház – derült ki Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár sajtótájékoztatóján kedden.

A kórház a folyamatosan zajló, összesen 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Program (EBP) keretében most 250 millió forintot kap orvosi műszerfejlesztésre és a rehabilitációt szolgáló eszközpark bővítésére. Az EBP-ről legutóbb akkor számoltunk be, amikor múlt héten bejelentették Gyömrő szakrendelőjének felújítását és kibővítését, ami szintén a beruházássorozat részeként valósul meg.

 

 

További fejlesztéseket finanszíroznak az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával is: ezek során megújul az egészségügyi intézmény energiaellátása és napelemes rendszert alakítanak ki. Ezzel a beruházással várhatóan az idei nyár végére elkészülnek.

Tankó Ágota, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház főigazgatója elmondta: a forrásokból intézményük két épületét is megújítják, klimatizálják, illetve a fűtést is korszerűsítik.

HelyiNagykőröskórházfejlesztésEgészséges Budapest ProgramKörnyezet és Energia Operatív Program (KEOP)