2024.03.29, Péntek

Új sürgősségi betegellátó osztályt kapott Dél-Pest legnagyobb kórháza

mti

2018.03.26. 15:57

Megújult és 150 négyzetméterrel bővült a Jahn Ferenc Kórházban a betegfelvételi központ.

Hirdetés

Javult a kőbányaiak és csepeliek egészségügyi ellátása, miután a több dél-pesti kerület egészségügyi ellátásáért is jelentős részben felelős Jahn Ferenc Kórházban jelentős fejlesztést hajtottak végre. Cserháti Péter miniszteri biztos az új részleg hétfői átadóján kiemelte, hogy ez az első elkészült beruházás az Egészséges Budapest Programban (EBP).

mti

A 2025-ig kifutó, összesen 700 milliárd forintnyi fejlesztést magában foglaló program első átadott fejlesztése során az intézmény sürgősségi osztályát 150 négyzetméterrel kibővítették, illetve teljesen felújították. Átalakították a mentőbejárót, új váróhelyiséget, vizsgálót és betegmegfigyelőt alakítottak ki, valamint lecserélték, illetve korszerűsítették a klíma- és szellőzőberendezéseket is. A beruházás 125 millió forintba került.

 

Miliárdos beruházások indulnak el hamarosan a kórházban

A Jahn Ferenc Kórházban számos egészségügyi eszköz- és műszerparkját emellett 1,5 milliárd forint értékben korszerűsítik, illetve további 1,7 milliárd forintos beruházásban felújítják az intézmény csepeli telephelyét is. Szintén 1,7 milliárd forintot kap a kórház az EBP járóbeteg-szakrendelőket fejlesztő alprogramjában is.

 

 

HelyiegészségügyCsepelKőbányaEgészséges Budapest Program