Litauszki Zsolt korábban két Michelin-csillagos étteremben is dolgozott, tucatnyi különböző stílusú vendéglátóhely fejlesztésében vett részt.
Visszanyerheti fényét és méltó lehet nevére a Gundel Étterem – írja a Forbes internetes oldala. A lap híre szerint az étterem élére Litauszki Zsolt séfet igazolták le.
A váltást a Danubius Hotels Group közleményben tudatta, amiből kiderül, hogy a séf a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja. A Zsidai Group korábbi kreatív séfje közel két évet töltött Costa Ricán, innen érkezik áprilisban a Gundel Étterembe, ahol egy új irányvonal kidolgozása lesz a feladata. A Gundel idén ügyvezető igazgatót is cserélt, Bándoli Attilát a német Peter Knoll váltotta.
Litauszki Zsolt Ausztriában kilenc évet töltött, ezalatt két Michelin-csillagos étteremben is dolgozott. 2008-ban tért vissza Magyarországra, a Maligán borétterem üzemeltetőjeként. 2009 és 2016 között a Zsidai Group második éttermének nyitása után további 12 különböző stílusú vendéglátóhely létrejöttében és üzemeltetésében vett részt, és dolgozta ki a menükínálatot (pl.: Pierrot, Kempinski Hotel Corvinus ÉS Bisztro, Baltazár Hotel és Étterem, Pest Buda Hotel és Bisztro, Opera Café, Spíler, Jamie’s Italian).
Az építőipari kommunikáció és marketing területén végzett úttörőtevékenységét emelte ki az ÉKM Kincses Péter munkáját méltatva.