2024.04.26, Péntek

Kutyapancsolót, kutyaalagutat és kutyacsutakolót kapott a Városliget

mti

2018.05.19. 20:45

Egy tízezer négyzetméteres felújítás részeként kutyás élménypark született a fővárosban.

Hirdetés

A sikeres tesztüzem után átadták Magyarország legjobban felszerelt kutyás élményparkját a Városligetben. A Városliget rehabilitáció első ütemében elbontották a hajdan volt állatorvosi rendelő romos, használaton kívüli épületeit. A park Hermina út felőli részén összesen tízezer négyzetmétert érintett a felújítás, amelynek részeként létrejött a kutyapark is.

A park a főváros egyik kiemelt kutyás célpontja, naponta 600-700 ebet visznek oda.

A cél a parktervezéskor az volt, hogy a kutyás és nem kutyás látogatók elvárásai egyensúlyban teljesüljenek.


Mi minden került a parkba?

A mintegy 5200 négyzetméter alapterületű, négy kapuval ellátott kutyapark Pántlika étteremhez közeli része dombos terepplasztikákkal megformált felszínű ügyességi pálya lett. Ugratók, hidak és rejtett alagutak várják a négylábúakat. Az ügyességi pálya központi részén egy 60 négyzetméteres homokos felületet is létrehoztak, ahol az állatok áshatnak. A nyugati oldalon 70 négyzetméteres, több medencéből álló kutyapancsoló várja a közönséget.    

A Hermina úthoz közelebbi részen egybefüggő füves területet alakítottak ki a nagy mozgásigényű kutyáknak, amelyeket a Városligeti körút felőli kijáratnál a kerti csapoknál le is lehet csutakolni. A területet közvilágítással is ellátták. Számos kutyaürülék gyűjtő és ivókút került a parkba.    

HelyikutyaVárosliget