2024.04.24, Szerda

A Bálnának és az üresen álló MÁV-székháznak is új funkciót adhatnak a fiatalok

magyarepitok.hu

2018.06.08. 12:19

A Népsziget is célkeresztbe került a legnagyobb ingatlanfejlesztők által indított pályázaton, melynek díjazása meghaladja a másfél millió forintot.

Hirdetés

Meghirdette a VI. Hallgatói Ötletbörze Pályázatot az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). A legjelentősebb ingatlanfejlesztő cégeket tömörítő szervezet kezdeményezése az „Ingatlanfejlesztés az Y és Z generáció szemével" elnevezést viseli.


A legjobb szakemberekkel lehet együtt dolgozni

Az IFK közleménye szerint a pályázati témák között szerepel

  • egy panelház korszerűsítése és megújítása vagy modern panelház megtervezése,
  • a hányatott sorsú, tavaly az állam által megvásárolt Bálna,
  • az Andrássy úton tíz éve üresen álló egykori MÁV-székház,
  • valamint a jelentős zöld területekkel bíró, ám jelenleg rendezetlen Népsziget hasznosítása.

A felsőoktatás résztvevőiből összeálló csapatokat október 31-éig lehet pályázni, a részletek itt olvashatók.

A diákoknak a témák pontosításában, a területek bejárásában és a pályázati anyagok elkészítésében az ingatlanszakma jeles szakemberei segítenek majd.


Több szempontból is megéri pályázni

A pályázati dokumentációk elbírálásában a Magyar Építész Kamara, a Magyar Urbanisztikai Társaság, az IFK delegáltjai, egy tájépítész és egy várostervezési közgazdász vesz részt. A győztes csapat az "IFK Talentum 2018" díjjal együtt 800.000 forintos pénzjutalmat is nyer, a második 500.000, a harmadik helyezett 300.000 forintos pénzjutalomban részesül. A pályázat résztvevőinek mentorprogramot is indít az IFK, valamint az első három helyezettnek szakmai fejlődési lehetőségeket is biztosít.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal (IFK) Magyarország vezető ingatlanfejlesztő társaságait képviselő szervezet. Az általa képviselt szakmai elitnek jelenleg 20 társaság a tagja. A tagok eddig összesen több mint 6 milliárd euró értékben fejlesztettek mintegy 3 millió négyzetméternyi ingatlant, az épületekben több mint 100 ezer ember dolgozik.

Az IFK támogatói a Deloitte Magyarország, a PWC Magyarország és az Óbuda Group.

 

 

 

 

HelyitervezésÓbuda Group