2024.05.08, Szerda

A mozgásukban korlátozott gyerekeket is várja Érd új játszótere

erdmost.hu

2018.06.27. 16:51

Az új, integrált pihenőparkban olyan játékokat helyeztek el, amit szinte minden életkorban használhatnak az mozgássérültek és az épek is.

Néhány héten belül az ép és fogyatékos gyermekek és felnőttek egyaránt birtokba vehetik azt az integrált játszóteret, amit saját forrásból építtetett az érdi önkormányzat a Betonozó és a Festő utca sarkán. T. Mészáros András polgármester közölte, hogy a beruházás fő célja a mozgássérült gyermekek és felnőttek társadalmi integrációja.

fotó: erdmost.hu

A pihenőpark több mint 3000 négyzetméteres, lejtős tér, amit sétautakkal kereszteztek. Az akadálymentesítést rámpák beépítése biztosítja. A területen pihenőpadok, sakkasztal, ivókút kerül elhelyezésre, a játszóeszközöket mozgásukban korlátozott gyermekek is tudják használni. A játszótér bekerített, az állagmegóvás érdekében használati időn kívül bezárható. A közvilágítást kandeláberek, a növényzet fenntartását locsolórendszer biztosítja.

A kihelyezett játékok szinte minden életkorban jól használhatóak, lehetőséget kínálnak a kis- és nagymozgások, a helyzetváltoztatás, a szociális interakciók, gondolkodás és észlelés fejlesztéséhez. Az új játszótér az Iparos úttól nyugatra esik, közel a Burkoló, Búvár utcákban épülő oktatási centrumhoz, így biztosítva viszonylag nagy terület lakóközösség rekreációs igényeit.

T. Mészáros András tájékoztatása szerint az integrált játszótéren hamarosan street workout park is lesz, erre pályázatot nyújtottak be.

ÉrdHelyijátszótérfogyatékkal élőkmozgás