2024.03.29, Péntek

Újra kaphat költségvetési támogatást Veresegyház

MTI

2018.06.04. 19:11

Elfogadható tervet készített az önkormányzat az ÁSZ által tavaly feltárt szabálytalanságok kijavítására, így ismét részesülhet az államháztartás támogatásából.

Hirdetés

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hétfői közleménye szerint elfogadták Veresegyház önkormányzatának intézkedési tervét, ezért a költségvetési támogatások felfüggesztése a továbbiakban nem indokolt. Erről az ÁSZ tájékoztatta a Magyar Államkincstár elnökét.

Az ÁSZ április 20-án azért kezdeményezte az állami költségvetésből származó támogatások felfüggesztését, mert a veresegyházi önkormányzat nem készített elfogadható intézkedési tervet a 2017-es számvevőszéki ellenőrzésen feltárt szabálytalanságok kijavítására.

A törvényi előírás szerint az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján, és a tervet meg kell küldeniük az ÁSZ részére. Ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat.

Amennyiben egy ellenőrzött szervezet vezetője nem küld elfogadható intézkedési tervet, az ÁSZ kezdeményezheti az ellenőrzött szervezetet megillető, az államháztartás valamelyik alrendszeréből származó költségvetési támogatás felfüggesztését.

HelyiVeresegyház