2024.04.19, Péntek

Villamospótló buszok járnak az Oktogon és a Harminckettesek tere között szombattól

bkk.hu, magyarepitok.hu

2018.06.12. 16:46

A 4-es 6-os villamos egyes szakaszait felújítják, a munkálatoknak köszönhetően szeptembertől korszerűbb lesz a közlekedés.

Hirdetés

Június 16-tól, a tanítási szünet kezdetétől pótlóbuszok helyettesítik majd a 4-es 6-os villamost az Oktogon-Harminckettesek tere szakaszon – tájékoztatott a Budapesti Kommunikációs Központ (BKK). A forgalommódosításra a villamospálya felújítása miatt van szükség, az ideiglenes állapot szeptember 2-ig tart. Addig a Nagykörút érintett útvonalán mindkét oldalon leválasztanak egy-egy buszsávot, így a gépjárművek csak szintén 1x1 sávon közlekedhetnek majd.

A villamosok ideiglenes végállomása észak felől az Oktogonnál lesz, ahol át lehet szállni a buszokra, melyek a Harminckettesek terét is érintve a Corvin-negyed (Pál utca) megállóig járnak majd, mindkét irányba. Innen dél felé újra a villamoson lehet majd közlekedni.

 

 

A felújításra többek között azért van szükség mert a 4-es 6-os villamos körúti pályáján napi 24 órában közlekednek a villamosok, ami jelentős terhelést jelent. A fejlesztés során korszerű, egyszerűbb szerkezetű pályát építenek, mely a későbbi karbantartási munkát a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi. Az Oktogon és a 32-esek tere közötti szakaszon a kilencvenes évek közepén történt utoljára nagyobb felújítás.