2020.10.26, Hétfő

Hirdetés

90 ezer négyzetméteres létesítményt épít a fővárosban a Bosch

mti

2018.07.10. 15:22

A 37 milliárd forintos projektben egy autóipari tesztpályát is átadnak.

Hirdetés

Miután mintegy egy évvel ezelőtt kiderült, hogy a német központú Bosch jelentős mértékben növeli hazánkban jelenlétét, kedden lerakták a cégcsoport új budapesti autóipari komplexumának alapkövét.

Az összesen 37 milliárd forintos, Bosch Budapesti Fejlesztési Központ Campus II. elnevezésű fejlesztés során 90 ezer négyzetméternyi K+F létesítménnyel bővül a multinacionális óriás fővárosi jelenléte.

A magyar mérnöki tudásra alapozó létesítmény a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési központjaként az elektromos és az önvezető autók fejlesztésének új lehetőségeit teremti meg. A beruházás kiemelt része egy 10 ezer négyzetméteres tesztpálya is felépítése is.

 

A Bosch fontos kutatás-fejlesztési tevékenységet végez Magyarországon

Az eseményen Klaus Peter Fouquet, a Robert Bosch AG elnöke kiemelte: Magyarország mind a gyártásban, mind a fejlesztésben kulcsfontosságú a Bosch számára. A vállalkozás több mint 13 ezer magyarországi alkalmazottból 2600-an kutatási és fejlesztési területen dolgoznak – tette hozzá. Az új fejlesztést követően várhatóan mintegy 2000 új magasan képzett alkalmazottat vehetnek majd fel – tette hozzá.

 

mti

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a Bosch és Magyarország stratégiai szövetségét a kölcsönös előnyök is erősítik, hiszen

a német cég tavaly 1300 milliárd forint bevételt ért el itt, a magyar gazdaság pedig két év alatt 130 milliárd forint Bosch-beruházással gyarapodott.

HelyiBudapestautóiparüzemépítéskutatás-fejlesztés