2024.07.25, Csütörtök

Öt józsefvárosi játszótér bővülhet az aktív életet ösztönző eszközökkel

jozsefvaros.hu

2018.07.23. 16:40

Elsősorban a felnőtt és az idősebb korosztályt célozza meg a pályázati forrásból tervezett fejlesztés.

Megújulhatnak Józsefváros játszóterei a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának keretében: olyan többfunkciós közösségi tereket alakítanának ki öt kerületi helyszínen, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

Kültéri fitnesz- és sporteszközöket telepítenének a Teleki téri, a Golgota téri, a Losonci téri, a II. János Pál pápa téri játszótéren és a FiDo ifjúsági parkban. Az eszközök elsősorban a kevésbé aktív életmódot folytató felnőtt és idősebb korosztály átmozgatására szolgálhatnak. A program egyik célja az egészségmegőrzés, aktív életvitelre ösztönzés, másrészt annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a családok több minőségi időt tölthessenek el együtt a szabadban, több közös élménnyel gazdagodhassanak.

Lehetőség nyílna a fitneszeszközök megfelelő, biztonságos használatának megtanulására a kerületben aktív és JóSport kitüntetéssel elismert sportegyesületek közreműködésével, közösségformáló bemutató órákon keresztül.

A Józsefvárosi Közösségi Egészségmegőrző Program összköltségvetése 61 millió forint. Nyertes pályázat esetén a kerület maximum 40 millió forint támogatásban részesülhet a pályázati cél megvalósítására, 21 millió forint önkormányzati önerő biztosítása mellett.

HelyijátszótérJózsefváros