2024.03.28, Csütörtök

Teljes felújítást kap a Budaörsi Egészségügyi Központ

pestpilis.hu

2018.07.20. 12:51

A húszéves épület korszerűsítése már elodázhatatlan volt az állagromlás miatt.

Hirdetés

Július végén elkezdődik a Budaörsi Egészségügyi Központ Kossuth Lajos utcai épületének teljes körű felújítása. A projekt sajtóanyagából kiderült, a budaörsi rendelő 1998-ban épült, utoljára közel egy évtizede, 2009-ben volt nagyobb, a műtőblokkot érintő felújítás.


Mi történik a projektben?

A fűtésrendszert, a lég- és klímatechnikát a felújítás első ütemében korszerűsítik, ezt követi a nyílászárók és szigetelések cseréje, végül ősszel megújul a külső homlokzat is. A rendelők belsőépítészeti átalakítása mellett a fogadótér, valamint a várakozásra szolgáló folyosók, terek is esztétikusabbá, kényelmesebbé válnak.

A tulajdonos budaörsi önkormányzat és az üzemeltető Jump Consulting Kft. megítélése szerint a korszerűsítés már elodázhatatlan volt az állagromlás miatt. „A hatékony gyógyító munkához megfelelő műszaki állapotok, humánus körülmények kellenek” – áll a közleményben.


Lépcsőzetesen haladnak a rendelőkkel

A munkálatok közben biztosítani kell a betegellátás folyamatosságát. A cél az, hogy egyetlen rendelés se maradjon el a felújítás miatt. Ennek megfelelően a rendelőket lépcsőzetesen, kettesével újítja a kivitelező. Az átalakítás alatt lévő rendelők épületen belül költöznek ideiglenes helyre.

A felújítás várhatóan ősz végéig tart.

Az épületben falragaszok és irányítótáblák segítik majd a pácienseket, az intézmény honlapja pedig folyamatosan frissülő tájékoztatást nyújt a budaorsmed.hu címen.


Az eszközberuházások is ezt a célt szolgálták

A Jump Consulting Kft. a vonatkozó közbeszerzési eljárás nyerteseként 2018 elején kötött tíz évre szóló szerződést a budaörsi önkormányzattal a szakrendelő üzemeltetésére. „Cégünk már eddig is jelentős eszközberuházásokat hajtott végre” – emlékeztetett Zsákai Zoltán ügyvezető igazgató. „Gondoljunk csak az új szívultrahang-készülékre a kardiológiai szakrendelésen vagy az ötvenmilliós szemsebészeti mérőműszerre, amivel az Egynapos Sebészeten végzett műtéteket támogattuk. A hosszú távú együttműködés immár lehetővé teszi az épület felújítását is, amivel tovább emelhetjük a gyógyító munka színvonalát ebben a jó hírű budaörsi intézményben.”

egészségügyi fejlesztésBudaörsHelyiegészségügy