2024.04.19, Péntek
Nyáron már gyorsforgalmi úton lehet majd Egerből Budapestre utazni
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu (a képek 2020 első negyedévében készültek)

Nyáron már gyorsforgalmi úton lehet majd Egerből Budapestre utazni

2020.05.07. 08:29

Jelentős előre haladásról számoltak be a kivitelezők az aszfaltozásban.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk az M25-ös 2x2 sávos útról, mely Egert kapcsolja be az M3-as autópályához és egyben az ország gyorsforgalmi hálózatába. A NIF Zrt. beruházásában a második ütem keretében

  • az Andornaktálya és a 3-as főút közötti 7,5 kilométeren a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. (északi szakasz) dolgozik;
  • a 3-as főút és az M3-as autópálya közötti 7 kilométert pedig a Colas Hungária Zrt. kivitelezi (déli szakasz).
  • Emellett a Colas Út és a HE-DO az épülő M25-ös maklári leágazását is kialakítja, Maklárhoz és a déli iparterületéhez kapcsolatot teremtve, erről tavaly márciusban írtunk részletesen.

 

 

Heves megye székhelyének gyorsforgalmi bekötésének előkészítéseként a 2502-es út Andornaktályát elkerülő szakasza, valamint Egerben a 252-es főút rekonstrukciója készült el 2018 augusztusára a Colas kivitelezésében. A HE-DO Kft. ezt követően kapcsolódott be az útépítésbe az M25-ös első ütemében, ahol a Colas Út Zrt.-vel és a KM Építő Kft.-vel konzorciumban a pálya egy 4 kilométeres szakaszát készítették el Eger és Andornaktálya között.

 

 

Már nagyon közel vannak a célszalaghoz

Most a HE-DO honlapján jelentek meg új információk az az Andornaktálya és a 3-as főút közötti szakaszról. Mint írják, a konzorciumi felosztásban a céghez tartozó szakasz aszfaltozását 2020 áprilisában befejezték. Ezt követően a vállalat munkatársai többek között megépítik a zúzottkőből készült padkákat, feltöltik humusszal az elválasztósávot, felfestik a még hiányzó útburkolati jeleket a kopórétegre, majd fákat és cserjéket ültetnek el a rendelkezésre álló szabad területekre.

A műszaki átadás után idén nyáron az autósok birtokba vehetik az M25 autóutat, amivel teljessé válik Eger és az M3-as autópálya közötti összeköttetés.

 

 

HelyiM3-as autópályaColasHe-Do Kft.KM Építő Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)EgerM25-ösAndornaktályaMaklár3-as főút