2024.04.19, Péntek

Csökken az üvegházhatás négy ceglédi épület korszerűsítésével

cegledinfo.hu

2018.08.16. 15:37

A fenntartható fejlődés jegyében megújult többek között a Kossuth Művelődési Központ és az Uránia Mozi is.

Hirdetés

Cegléd Város Önkormányzata egy sikeres KEHOP pályázat eredményeként több mint 248 millió forintot költött négy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan energetikai korszerűsítésre. A munkálatok során a Kossuth Művelődési Központ, a Városi Könyvtár, az Uránia Mozi, valamint a Táncsics Mihály Általános Iskola Népkör utcai épületének homlokzati hőszigetelését, tetőszigetelését, és nyílászárócseréit végezték el - derült ki a cegledinfo.hu cikkéből. A kivitelezés munkálatokat a Fenstherm Kontakt Kft. végezte.

A Széchenyi 2020 program keretében a négy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan támogatása a következők szerint oszlott el:

  • 76 834 597 forintot szántak a Táncsics Mihály Általános Iskola Népkör utcai épületére,
  • a Kossuth Művelődési Központ esetében 97 337 880 forintot fordítottak az energetikai beruházásra,
  • az Uránia Mozi homlokzat szigetelését és nyílászárók cseréjét 34 577 711 forintos támogatásból végezték el
  • a Városi Könyvtár esetében 19 456 636 forintot fordítottak a pályázatban vállalt energetikai korszerűsítés elvégzésére.
     

A fejlesztés eredményeként a középületek éves elsődleges energia-fogyasztásának csökkenése és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkenése várható. Az energiafogyasztás csökkenésével javul az intézmények gazdasági háttere, az intézmények munkavállaló-megtartó képessége, az általános iskola esetén az oktatásra alkalmas környezet elősegíti a fenntartható fejlődést és a szemléletváltást, közreműködik az éghajlatváltozás mérséklésében az energiafüggőség csökkentésében. A munkálatok mind a négy épületnél befejeződtek, utolsóként a Kossuth Művelődési Központ épületén zajlottak a felújítási munkálatok.

 

CeglédHelyiközépületek energetikai korszerűsítéseönkormányzat