2023.03.24, Péntek

Fontos fejlemény az M2-esen, enyhülhetnek a dugók

NIF Zrt.

2018.08.31. 12:44

Szeptember közepétől az M0-ás felé közlekedők két sávot használhatnak Dunakeszi térségében.

Hirdetés

Fontos állomásához érkezik a Vác gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő beruházás az M2-es úton. A munkák a Strabag kivitelezésében zajlanak tavaly május óta, ezek során egyrészt a meglévő négysávos szakaszokat felújítják, másrészt a hiányzó 13,4 kilométeren négysávosra bővítik. A beruházó NIF Zrt. mostani híre szerint az M0-ás és a Dunakeszi-Fót csomópont között várhatóan szeptember közepén a bal pályára terelik át a fogalmat.

A szóban forgó 4 kilométeres szakaszon áprilisban kezdődött meg a bal pálya átépítése, ezalatt a jobb pályára terelve haladhat a forgalom kétszer egy sávon. A szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek ki, a meglévő Mogyoródi-patak feletti hidat is felújítják és kiszélesítik, az elválasztósáv átépül. Mindezek mellett a burkolat felújítását és megerősítését is elvégzi a Strabag a vízépítési és ideiglenes forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.

Ennek a munkafolyamatnak a befejezése szeptember közepére várható, onnantól kezdve a bal pályára terelik át a fogalmat Dunakeszi és az M0-ás körgyűrű között. Tekintettel az ősszel megnövekedő forgalomra az M0-ás felé kettő forgalmi sávot alakítanak ki (Vác irányába marad az egysávos közlekedés) a keresztmetszeti adottságok miatt szűkített sávszélességgel.

A döntés jelentőségét növeli, hogy tapasztalataink szerint ezen a szakaszon már a nyári szünet alatt is rendszeressé váltak a dugók.

A NIF beszámolója szerint a három sávon csökkentett, 60 km/órás sebességgel haladhatnak majd az autósok. Ez az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019 közepéig áll majd fenn.

A közleményből az is kiderül, hogy Dunakeszi és Vác között még az idei év során több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat az újonnan megépített bal pályára. Ezeken a részeken a meglévő jobb pálya felújítása miatt, a jelenlegi kialakításnak megfelelően továbbra is kétszer egy sávon zajlik majd a forgalom.

DunakesziHelyiútépítésFótútfelújításGödStrabagM2-es