2024.04.20, Szombat

Folytatják Óbuda kollégiumának újjáépítését

magyarepitok.hu

2018.09.03. 20:21

A 11 éve üresen álló Kandó Kálmán Kollégiumban 150 két- és háromágyas szoba újul meg a második ütemben.

Hirdetés

A Laterex Építő Zrt. folytatja az Óbudai Egyetem Bécsi úton található Kandó Kálmán Kollégiuma rekonstrukcióját a TED-en megjelent közbeszerzési adatok szerint. A mostani 1/B ütemet nettó 919 millió forintos szerződéses értéken kivitelezi a cég a 2007 óta üresen álló épületben.


Saját fürdővel és kiskonyhával látják el a szobákat

A 8200 négyzetméteres, nyolc szintes épület első ütemét szintén a Laterex végezte el, az 1/A ütem már lezárult. Ennek során bontási munkákat, szerkezetépítést végeztek, beépítettek két akadálymentes felvonót is, valamint átépítették az épület homlokzatát, új nyílászárókat elhelyezve.

Lapunk úgy értesült, hogy az 1/B ütem kivitelezése már folyamatban van, ebben történik meg a kollégium emeleteinek felújítása. A 2-6. emeleten összesen 150 kettő-, illetve háromágyas kollégiumi szoba újul meg, melynek mindegyikéhez tartozik saját fürdő és kiskonyha. A vizes helységek, tárolók, konyhák és közösségi helyiségek is megújulnak. Az emeletek lakószobáiban PVC-burkolat, a vizes blokkokban pedig hideg burkolat készül.


Edzőterem és baba-mama szoba is lesz

A kollégiumban emellett kiépítenek három baba-mama szobát, az alsóbb szinteken pedig irodákat, orvosi szobát, elkülönítőt, tanári szobát. A lépcsőházakat felújítják, további két új lift épül. Ezen kívül elkészül az épület komplett légtechnikája, korszerű hűtés-fűtése, behatolást jelző kamera, beléptető és tűzjelző is lesz az épületben.

A később kivitelezésre kerülő 2. ütemben a földszinti edzőterem, kerékpártároló és öltözők, raktárak, iroda jön létre. Továbbá az első emeleti funkcionális egységek közül az előadóterem és a Hallgatói Önkormányzat irodái is ebben az ütemben készülnek el.

HelyiLaterex Építő Zrt.oktatási beruházáskollégiumfejlesztésÓbuda