2024.04.18, Csütörtök

Megnyitotta kapuit a vállalkozók fellegvára a Millenárison

aktualis.blogstar.hu

2018.09.17. 11:48

A Millenáris Startup Campus egy fedél alá vonzza a régió vállalkozóit és alkotó légkört teremt.

Hirdetés

Hétfő délelőtt megnyitotta kapuit a Budán a Millenáris Startup Campus. Az innovációs vállalkozói központ 1,7 milliárd forintos forrásból került kiépítésre a West Hungária Bau Kft. kivitelezésében. A létesítmény oktatási és vállalkozásfejlesztő munkateret biztosít mind a vállalkozni vágyó, mind pedig a már vállalkozó fiatalok számára, és a fővárost a régió egyik kreatív központjává teszi – írja az aktualis.blogstar.hu.

A beruházás a Miniszterelnökség tulajdonosi felügyeletével és a Millenáris Nonprofit Kft. vezetésével zajlott. Az első ütemben az egykori Ganz Villamossági Művek legrégebbi csarnokát, az előző századfordulón épült nagyforgácsoló üzemet alakították át közösségi iroda- és rendezvénytérré.
 


Európai színvonalú megacampus

A West Hungária Bau Kft. szakemberei a projektre előírt határidő és az 1,7 milliárd forintos költségkeret betartásával a több mint 1000 négyzetméteres földszinti térben és a 320 négyzetméteres galérián összesen 180 munkaállomást, 24, irodának és tárgyalónak alkalmas helyiséget, 2 szemináriumi termet és egy 100 fős előadótermet alakítottak ki.

Ezzel a Millenáris Startup Campus a régió legnagyobb közösségi irodája, méreteiben és gazdag funkcionalitásával jól illeszkedik az úgynevezett megacampusok európai trendjébe.

 

Máris elkelt minden hely

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért szakmai partnerségével a dedikált irodák mindegyike bérlőre talált: a magyar startup-világ elismert szakemberei és az ígéretes új vállalkozások mellett olyan nagyvállalatok is a Millenáris Startup Campust választották részlegeik elhelyezésére, mint az NN és az MKB.

Az egyelőre tesztüzemmódban működő központban sikeres rendezvényeket szervezett már az 5G Koalíció és a GE, a napokban pedig bejelentették a Microsofttal kötött megállapodást is, melynek értelmében a szoftvercég szakemberei helyszíni tanácsadással állnak majd az érdeklődő vállalkozások rendelkezésére.

Az első beköltözők tapasztalatai alapján a Millenáris Startup Campus betölti funkcióját: egy fedél alá vonzza a régió innovatív vállalkozóit, és valóban pozitív, alkotó hangulatot teremtve ösztönzi az együttműködést.

irodaHelyiépítőipari cégekWest Hungária Bau Kft.közösségi épületek