2024.04.27, Szombat

Jelentős fejlesztést kapott Gödöllő katolikus középiskolája

godollo.hu

2018.09.24. 11:26

A Premontrei Szent Norbert Gimnázium új szaktantermeket és felújított tornacsarnokot kapott.

Hirdetés

Hétvégén átadták és megáldották a Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Kollégium felújított részeit. A Premontrei 900 projekt során végzett munkálatokat a fővárosi központú Confector Mérnöki Iroda Kft. mintegy 192 millió forintból valósította meg – derült ki a város honlapján közölt cikkből.
 

Szaktantermeket és sportudvart is átadtak

A munkaterv első részeként megújult az A épület irodasora, elvégezték a Norbertinum nyílászáróinak cseréjét, a B épület felújítását és jól felszerelt természettudományi szaktantermeket alakítottak ki. Emellett új tantermeket is létrehoztak, sor került a tornacsarnok ablakainak cseréjére, az erdei sportcsarnok, valamint a sportudvar teljes felújítására.

 


Jövőre folytatódik a megújulás

Az épületeket Balogh Péter Piusz O. Praem. kormányzó perjel áldotta meg, aki elmondta: a munkák jövőre új kollégium építésével és az iskolaközpont melletti uszodának az iskolai használatba történő bevonásával folytatódnak. A beruházás az A épületben 255, a B épületben pedig 1385 négyzetmétert érint.

 


A gimnáziumot szerzetesek indították el

A jelenleg a gödöllői Takács Menyhért út 2. szám alatt működő Premontrei Szent Norbert Gimnázium jogelődjét 1923-ban hozták létre. Az iskolát a trianoni béke által feldarabolt országból érkező, a háború után megszüntetett kassai, rozsnyói és nagyváradi rendi gimnáziumok szerzetes tanárai munkájával indították el. Ebben a formájában 1948-ig működhetett, amikor a többi egyházi gimnáziummal együtt államosították, épületeit elkobozták, majd 1992-ben élesztették újra.

GödöllőiskolafelújításHelyiépítőipari cégekegyházi fejlesztésekCONFECTOR Mérnöki Iroda Kft.katolikus egyház