2024.04.20, Szombat

Hangulatos templomegyüttest kap régi épülete helyett Dömsöd

kozbeszerzes.hu

2018.09.23. 08:00

Száz férőhelyes templomot, közösségi teret és egy kis plébánia irodát alakítanak ki a dél-pest megyei településen.

Hirdetés

Új templom épül Dömsödön a Váci Egyházmegye beruházásában – derül ki a közbeszerzési értesítőből. A Szabadság utca 77. alatti új egyházi létesítményt a budapesti Globo Menedzsment Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kivitelezi nettó 299,65 millió forintból.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával létrejövő projektben először a telken álló Szent Márton katolikus templomot bontják el rossz műszaki állapota miatt, a területen található melléképülettel együtt. Az új, 100 fő befogadására alkalmas templomhoz a központi templomtéren kívül kialakítanak:

  • a közösségi hitélet folytatására és hitoktatásra alkalmas közösségi teret teakonyhával,
  • a templomhoz kapcsolódó sekrestyét,
  • egy külön bejárattal bíró plébánia irodát,
  • egy női és egy férfi WC blokkot, valamint egy akadálymentes WC-t.
A templomegyüttes terveit a Nógrádterv Kft. készítette.

Az új, „U” alakot formáló templomegyüttes hangulatos belső udvart fog közre. A templomtér az együttes északi végén, a Bajcsy-Zsilinszky utca tengelyében található, a közösségi teret pedig a templomegyüttes nyugati szárnyában helyezik el. Az „U” déli szárnyában lesz megtalálható a plébánia irodája és a mosdók.

A déli szárny sarokpontjában harangtorony épül, s a templomegyüttest kerítés zárja le az utcától. A templombelsőben a fehér falfelületek, a meleg fa nyílászárók és fafelületek, a természetes kőburkolatok és nagy üvegfelületek dominálnak majd. A templomban lévő padok, a szentélyben lévő oltár, szószék, tabernákulum egyedi tervek alapján készül a templomegyüttes építészeti világával megegyező hangnemben.

Helyiépítőipari cégekegyházi fejlesztésektemplomépítésDömsöd