2021.01.24, Vasárnap

Hirdetés

Okosfejlesztések szövik át a megújuló Városliget minden elemét

MTI

2018.09.17. 14:03

Segélyhívó pontok, intelligens világítás és kedvezményeket rejtő applikáció készül a Liget Budapest projekt keretében.

Hirdetés

A megújuló Városligetben okos infokommunikációs fejlesztések, valamint számos biztonsági funkció szolgálja majd a turisták és a környék lakóinak kényelmét – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az M1-en hétfőn. Az a cél, hogy a parkban az európai nagyvárosokban megszokott színvonalú élmény- és kedvezményrendszert biztosítsanak.

Kiemelte, hogy a fejlesztések segítik majd a látogatókat többek közt abban, hogy kiigazodjanak a szolgáltatások és az élmények rendszerében. Lehetőség lesz például:

  • applikáción keresztül megnézni, hogy milyen járatokkal lehet eljutni a Ligetbe,
  • mennyi parkolóhely áll rendelkezésre,
  • számos kedvezményt is biztosítanak majd a környéken lévő intézményekbe,
  • intelligens világítási rendszer biztosítja majd a feltételeket ahhoz, hogy napnyugta után is biztonságosan lehessen sportolni a Ligetben,
  • lesznek segélyhívó pontok, garázsok, csomagmegőrzők is.

Gyorgyevics Benedek a Ligetet a főváros organikus részének nevezete, ezért a céljuk, hogy mindenki jól kiigazodjon benne, valamint egy jól biztonságos, jól üzemeltethető, élményekkel teli helyszínné váljon.

A fejlesztések jó ütemben haladnak és számos helyszínt - például kutyafuttatót, megújult sportpályákat - már átadtak, év végével pedig elkészül az Olof Palme-ház is, amely Millennium Házaként nyitja meg tavasszal a kapuit. Befejeződnek továbbá az év végén az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ munkálatai, ahova 350 ezer műtárgyat kötöztetnek be, de október végén három év után teljesen megújult állandó kiállítással és új terekkel visszatér a Szépművészeti Múzeum is a magyar kulturális élet vérkeringésébe.

Liget Budapest ProjektHelyiVárosligetokostechnológia