2024.07.24, Szerda

Életeket menthet a mentőszolgálat kampánya

MTI

2018.10.16. 16:38

Az Élet Mentő Pont név odaítéléséhez a helyeknek rendelkezniük kell a megfelelő ismeretekkel és defibrillátor készülékkel is.

Élet Mentő Pont elnevezéssel indított kampányt az Országos Mentőszolgálat. A cél az, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó cégek, vendéglátóhelyek teremtsék meg az azonnali életmentés feltételeit arra az esetre, ha valaki éppen ott kerül életveszélybe, például hirtelen szívmegállás miatt újraélesztésre szorul - közölte a mentőszolgálat kommunikációs és PR vezetője kedden az MTI-vel.

Budapesti jelentkezőket várnak

Győrfi Pál közleményében azt írta, a mentőszolgálat várja a programhoz csatlakozni kívánó budapesti és vidéki éttermek, cégek, üzletek és sportlétesítmények jelentkezését. Mint írta, a kezdeményezés célja, hogy az azonnali életmentés feltételei a lehető legtöbb nyilvános helyen biztosítottak legyenek Magyarországon.

A mentőszolgálat szóvivője közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az Élet Mentő Pont egy olyan társadalmi felelősségvállalást tükröző értéket jelenít meg, ami az emberek életének biztonságát képviseli.

A dolgozóknak ismerniük kell az életmentés alapjait

Az Élet Mentő Pont minősítés feltétele, hogy az ott dolgozók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen egy bárki által használható defibrillátor készülék is. A cím odaítélése esetén a cégek, szervezetek jogosultak lesznek az Élet Mentő Pont "védjegyének" használatára.

Helyiegészségügymentőszolgálatéletmentés