2024.04.19, Péntek

Közel jár a befejezéshez az Újpesten épülő multifunkcionális csarnok

2018.10.26. 15:19

Az UTE létesítményein jelenleg 13 fejlesztés zajlik, a jövőben pedig új uszoda épülhet a futballstadion mellé.

Hirdetés

A Újpesti Torna Egylet Szilágyi utcai sporttelepén Őze István klubigazgató számolt be a klub folyamatban levő fejlesztéseiről. Az egyesület vezetője az eddigi felújítások mellett további 13 programot nevezett meg beszédében.

A korábbiakról szólva elárulta, az újpesti önkormányzattal közösen hat létesítményben eddig 20 programot valósítottak meg. Köztük

  • a Bánka Kristóf Sportközpont területén elhelyezkedő Cérna-pálya,
  • a Király utcai vívóterem
  • és a Megyeri úti sporttelep részét képező cselgáncscsarnok felújítását.
       

A főépület a Laterex kivitelezésében újul meg

A folyamatban lévő 13 program között van a már majdnem befejezett Szilágyi utcai telepen lévő multifunkcionális csarnok, de akad olyan is, ahol a kivitelezés még korai fázisban jár. Az UTE Szilágyi úti sporttelepén újonnan épülő multifunkcionális sportcsarnok alapkövét tavaly júliusban tették le. Az összesen 1,15 milliárd forintos beruházásból a sportcsarnok mellett egy edzőpálya is épül.

Ugyanezen a telepen felújítják az atlétikai pályát, valamint jég- és curlingcsarnok is létesül. Bővítenék a Tímár utcai vízitelepet és a Cérna-pályát,

emellett a Megyeri úton a bokszokolók és birkózók csarnokán, valamint a klub főépületén jelenleg is dolgoznak.

Az ide vonatkozó közbeszerzések eredményeire hivatkozva még júliusban jeleztük, hogy a birkózók csarnokát, valamint a főépületet a Laterex Zrt. újítja fel. A fejlesztések a a kazánházi épületet is érintik, a munkák során bővítést, átalakítást, korszerűsítést és épületenergetikai felújítást kapnak a létesítmények.


Nemzeti akadémiát kapnának a vívók

Az újpesti egyesület ezeken túl további terveket sző, ezek közé tartozik a kajak-kenu telep fejlesztése a kerületi Duna-soron és Ráckevén, de átépítésre kerülne a Mexikói úti lőtér is. Középtávú terveik között szerepel a Szusza Ferenc Stadion mellett uszoda létesítése és a karate, valamint a vívó országos sportági szakszövetséggel közösen nemzeti akadémiának otthont adó létesítmény megvalósítása.

A prezentáció jelen volt többek között két olimpiai bajnok, a tornász Berki Krisztián és az úszó Gyurta Dániel valamint Szabó Tünde is. A sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, a fejlesztések, akkor váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, ha van mögöttük átgondolt szakmai program, ahogy azt az UTE esetében is ezt most örömmel tapasztalta.

HelyienergetikasportberuházásokLaterex Építő Zrt.Újpest