2024.03.28, Csütörtök

A váci laktanya helyén épül kézilabda akadémia

mti, vac.hu, magyarepitok.hu

2018.10.11. 14:59

A régi Esze Tamás kaszárnya helyén alakítják ki a hazai kézilabdasport női utánpótlását méltó módon biztosító centrum.

Hirdetés

Miután ma átadták Pécsett a ZÁÉV által felépített Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, egy újabb hasonló beruházásról számol be az MTI: lerakták a Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) alapkövét Vácon.

A 2016-ban alapított DKA most a feladatához, a magyar sikersportként számon tartott női kézilabda utánpótlásának kineveléséhez megfelelő létesítményt kap. Lapunk információi szerint a sportintézményt a Fővárosi Építő Zrt. építi meg, a váci önkormányzat honlapján elérhető adatok szerint pedig a kivitelezők már át is vették a munkaterületet és a szerkezetépítés első fázisa is megkezdődött.

 

Évszázados lehetőséget kap a város és a sport

Az akadémián jelenleg két évfolyamon, négyszáz fiatal játékossal zajlik a szakmai munka. Az intézmény célja, hogy bentlakásos rendszerben működő csoportjai a Dunakanyar-régió, valamint Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye legtehetségesebb leány kézilabdázóiból álljanak.

Az átadón Rétvári Bence államtitkár kifejtette: évszázadonként egyszer adódik olyan lehetőség egy város és egy sportág életében, mint a DKA felépítése.

VácHelyiépítőipari cégeksportberuházásokoktatási beruházásFővárosi Építő Zrt.