2021.07.27, Kedd

Rohamléptekkel nő az online vásárlás, itt a MediaMarkt válasza

magyarepitok.hu

2018.11.21. 19:03

A soroksári BILK területén 20 ezer négyzetméteres új csarnok épül az áruházlánc számára.

Hirdetés

Egy 20 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot hoz létre a MediaMarkt számára a BILK Logisztikai Nyrt. a főváros déli vonzáskörzetében - írja a realista.hu. A projekt sajtóközleményéből kiderül, a csarnok a megrendelő speciális logisztikai igényei szerint épül fel, a dél-pesti régióban a BILK Logisztikai Nyrt. területén, melynek közvetlen lehajtója van az M0-ás körgyűrűhöz.

A beruházás értéke az épülethez vezető utakkal, a közművekkel és a parkolókkal együtt összesen 3,5 milliárd forint.

A raktárbázis az országban működő MediaMarkt áruházak áruellátását, valamint a teljes országot lefedő házhoz szállítások rugalmas kezelését segíti majd. A létesítménynek a közeljövőben nyíló új áruházainak áruellátásában is szerepet szán.

A MediaMarkt a raktárkapacitás bérbevételét öt évre kötötte le, ez további öt évre meghosszabbítható.

A beruházásra az online kereskedelem térnyerése miatt is szükség volt, ami a MediaMarktnál is jelentős forgalomnövekedést hozott. A vásárlók száma a korábbi évekhez képest a többszörösére emelkedett, emiatt lényegesen megnőtt az áruházlánc logisztikai szükséglete. A vállalat 2014 és 2016 között megduplázta bérelt raktárterületeinek méretét, miközben ugyanekkora külső kiegészítő raktárt is használ már egy éve.

 

Helyiinternetes vásárlásvásárlásSoroksárbevásárlóközpont