2024.04.25, Csütörtök

Végre rendbe teszik Dunakeszi romos vasútállomását

magyarepitok.hu

2018.11.05. 14:30

Naponta több ezer ingázó használja, mégis az ország egyik legrosszabb állapotban levő állomásépülete, ezzel a projekttel teljes felújítást kap.

Hirdetés

A dunakeszi állomásépület teljes felújítását valamint egy új épületszárny építését tűzte ki célként egy TED-en közzétett közbeszerzés. A közbeszerzés most zárult szakasza eredménytelen volt, a szerződés nem került odaítélésre egyik ajánlattevőnek sem, azonban számos részlet derült ki a fontos beruházásról.


A födémet cserélik, a tetőt felújítják

A fejlesztés a Verseny utcában található, erősen leromlott állapotú épületre vonatkozik, ami Dunakeszi középső állomását képezi a rengeteg ingázó által használt Budapest-Vác vasútvonalon. A renoválás és bővítés során a vasúti utasforgalmat kiszolgáló MÁV helyiségeket alakítanak ki a közbeszerzés szerint, valamint egy Kormányablak is létrejön.

A kivitelezés szerkezeti átalakítással jár, az épület belső elrendezését és homlokzati megjelenését is érinti, és egy új épületszárnyat is építenek. A jelenlegi fa födémet monolit vasbeton födém váltja, a tetőszerkezetet is felújítják.


A kivitelezés alatt is el kell látni az épület funkcióit

A hirdetményben leírt projekt során a vasútállomás és a környezete is teljes átépítésére kerül, az állomásépület és az üzemi épület közötti tér rendezésével együtt.

A munkák ideje alatt az utasok kiszolgálását ideiglenes konténerből biztosítják. 

vasútfejlesztésDunakesziHelyiközlekedésfejlesztés