2024.04.20, Szombat

Újabb irodaház épül a Fradi stadionja mellé

magyarepitok.hu

2018.11.26. 09:45

A nyolcemeletes Liberty Irodaház a Telekom-székház szomszédságában jön létre, szintén a Wing fejleszti.

Hirdetés

Újabb irodaház előkészítését kezdte el Budapest IX. kerületében a WING Zrt., a nemrég átadott Telekom-székház tőszomszédságában. A magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő közleményben számolt be a részletekről.


Négyszintes mélygarázst kap az épület

A Liberty Irodaház összesen 40 ezer négyzetméteren kínál majd prémium kategóriás irodákat, valamint kereskedelmi területeket jövőbeni ügyfeleinek. A több mint 40 ezer négyzetméteres, nyolcemeletes irodaház építészeti jellegét "az árnyékoló funkciót is betöltő játékos, színes kerámia homlokzat és a belső zöld parkra néző, emeletenként egyedi formájú teraszok határozzák meg" - áll a közleményben. 

Az irodaház alatt négyszintes mélygarázs épül, ahol 680 férőhelyes személyautó parkoló és 250 db biciklitároló kerül kialakításra, öltözőkkel és zuhanyzóval.  


Napcsapdák és kerti csobogók

A Liberty Irodaház a környezettudatosság jegyében a BREEAM Very Good minősítést célozza meg. Az energiahatékonyság érdekében beépítésre kerülő technológia mellett napcsapdákat, kerti csobogókat és számos egyéb kreatív építészeti ötletet is magában foglal.

Az épület legfelső szintjén a bérlők részére zöld növényekkel, csobogóval és sétánnyal kialakított klímahomlokzatos üvegház, továbbá a budai hegyekre néző panorámás skybar és kávézó is megvalósításra kerül.


Már most sokakat érdekel

Az irodaház székháznak, valamint egyedi bérlőknek is lehetőséget kínál a közlemény szerint. 

Utóbbi esetben igény szerint szekcionálható, és két 20 ezer négyzetméteres ütemben épülhet meg.

Az irodaház iránt már most jelentős az érdeklődés.

A közlemény külön részletezi a már megvalósult és a betervezett fejlesztéseket a környéken. "Befejeződik az M3 metróvonal és a Népliget metróállomás felújítása, ezzel egyidejűleg a környék közterei is megújulnak, ide sorolható a már elkészült Orczy Kert és Nehru Park, az építés alatt lévő Bakáts tér és a jövőre felújítandó, szomszédos Népliget is. A következő két évben a Népligettel átellenben megépül az új Közlekedési Múzeum, illetve az Opera Műhely."

irodaHelyiingatlanfejlesztésWing Zrt.