2024.04.18, Csütörtök

Így kap nyolcemeletes kollégiumot a Corvinus

magyarepitok.hu, hetedikmuterem.hu, epiteszforum.hu

2018.12.24. 11:57

A Közgáz a budapesti belvárosi főépületei mellett bővül: a Czuczor utca 3. szám alatt található foghíjtelket építik be.

Hirdetés

Miután a tavalyi év során lezajlott a Budapesti Corvinus Egyetem tervpályázata egy új kollégiumi épület kialakítására, most már a kivitelezőt keresik a felszín felett 3669 négyzetméteres új épülethez – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

 

Négyszintes mélygarázs épül a Belső-Ferencvárosban

A fővárosi Közgáz új főépületének tőszomszédságában, a jelenleg kihasználatlan Czuczor utca 3. szám alatt kap új kollégiumi tömböt az egyetem. Miután a beérkezett tervek közül a Hetedik Műterem Kft. munkája nyerte el az első helyet, a most meghirdetett kiírás szerint

  • 4 résfalas technológiával kialakított, összesen 2511 négyzetméternyi mélygarázs-szintet adnak át,
  • a földszint és a 8 emeleti szint összesen 3669 négyzetmétert tesz majd ki,
  • illetve összesen 549 négyzetméternyi teraszt, erkélyt, kültéri gépészetet és zöldtetőt is kialakítanak.

Emellett 1265 négyzetméternyi szerelt fém homlokburkolatot is felhelyeznek majd, az épület szerkezetében pedig acél átjáró hidakat is építenek. A több száz (korábbi információk szerint 270), javarészt külföldi diáknak otthont adó létesítményben professzorlakásokat is kialakítanak majd a legfelső szinten.

 

 

A Hetedik Műterem tervei szerint a kollégium a szomszédos épületek tűzfalához simulva, szellős udvarral kapcsolódik majd a Belső-Ferencváros környező háztömbjeihez. A közösségi funkciókat a földszintre és egy, a hátsó részen kialakított külön toronyba tervezik, melyet két szint magas, könnyed hidakon keresztül lehet majd elérni.

 

 

HelyiBudapestFerencvárosoktatási beruházáskollégiumfejlesztésCorvinus Egyetem