2024.04.20, Szombat

Ötven kiló méz és negyven kiló cukor: mézeskalácsból épült falu Vácrátóton

MTI

2018.12.09. 10:56

A december 20-ig megtekinthető alkotást később jótékony céllal értékesítik.

Hirdetés

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu - tájékoztatott Spiegelhalter László, a Pest megyei település polgármestere. A látványosságot először a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni december 15-én. A mézeskalács házak mellett a rátóti csikótojást és a vácrátóti népviseletet is megformázták süteményből. Emellett megelevenedik a Hófehérke és a hét törpe története is.

Mindezek mellett a Mézeskalácsfalu idén kiegészül a Szentfölddel és Salamon király templomának süteményből készült másával. A Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből, 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból.

Spiegelhalter László hozzátette, hogy az ötödik alkalommal felépülő Mézeskalácsfalu december 20-ig lesz látható a helyi plébánián, ahol Beer Miklós váci megyés püspök is megtekinti az alkotást. A Mézeskalácsfalu figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

jótékonyságHelyikarácsonyVácrátót