2024.03.29, Péntek

Sokszínű karácsonyi koncertet ad a Budafoki Dohnányi Zenekar

MTI

2018.12.23. 15:09

A december 28-án megrendezésre kerülő koncerten a komolyzenén át a közkedvelt slágerekig több ismert dallam is felcsendül.

Hirdetés

A legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamok szólalnak meg a klasszikus zene és a pop világából a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén. A Hollerung Gábor vezényletével történő előadást december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában lehet megtekinteni – derült ki az MTI híréből. 

Az igazából karácsony című szimfonikus koncertshow műsorában elhangzik Britten A Ceremony of Carols, Vivaldi Négy évszakából a Tél, Bach 147. kantátája dzsessz feldolgozásban, részletek Csajkovszkij Diótörőjéből és Händel Messiásából nem csak klasszikus megközelítésben.

Hallhatóak lesznek majd filmzenék a Reszkessetek betörőkből és a Polar Expresszből, nemzetközi karácsonyi egyveleg szimfonikusokra, valamint az Igazából szerelem című film két kultikus dala. 

A légtornászokkal, tánccal és vetítéssel is színesített esten közreműködik Roby Lakatos (hegedű), a Sárik Péter Trió, a Swing a la Django, Szemere Zita, Fellegi Anna és Tóth Olivér énekesek, a Coincidance, az Adol Tánccsoport, a Magyar Légtornász Szövetség, a Jubilate Leánykar, gyermekkarok és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság.

Helyikarácsonykultúrakoncertkomolyzene