2023.03.24, Péntek
Új épülettel bővül a Pázmány Egyetem belvárosi campusa
Az egyetem Szentkirály utcai épülete (kitervezte.hu)

Új épülettel bővül a Pázmány Egyetem belvárosi campusa

magyarepitok.hu

2019.01.02. 10:59

Egy több mint 2500 négyzetméteres új oktatási épület jön létre, valamint korszerű kialakítást kap az egyetem meglévő műemléképülete is.

Hirdetés

A TED-en megjelent a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fejlesztésének tervezési közbeszerzése. A „Bródy projekt” elnevezésű beruházás két épület megvalósítását foglalja magába a budapesti VIII. kerületben. A fejlesztés fő eleme a Szentkirályi utca 26. alatt létesítendő új campus épület, mely az oktatás számára létesül több mint 2500 négyzetméteren. Vele párhuzamosan építik át a Bródy Sándor utca 15. alatt lévő műemléki épületet, mely az egyetem irodáinak ad majd otthont.

Modern köntöst kap a történelmi épület

A tervezési feladat elsődleges célja, hogy az egyetem számára egy olyan új épületet hozzanak létre, amely kielégíti a funkcionális igényeket azáltal, hogy növeli az oktatási területet. Az intézmény céljai közt szerepel az is, hogy kialakítsa az egyetem nagyobb jelenléttel bíró belvárosi campusát. A tervezés során a történelmi értékek megőrzése is szempont a modern és korszerű kialakítás mellett.

A nyertesnek többek között az alábbiakat kell ellátnia:

  • mérnöki előkészítés,
  • vázlatterv,
  • felmérési terv,
  • bontási- és építési engedélyezési terv,
  • kiviteli terv,
  • megvalósulási terv.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem VIII. kerületi székhelyén az intézmény Jog- és Államtudományi Karának képzései folynak.

HelyiBudapestoktatási beruházásJózsefvárosPázmány Péter Katolikus Egyetem