2024.05.19, Vasárnap
Új színház nyílik a Ráday utcában

Új színház nyílik a Ráday utcában

mti

2019.01.13. 11:39

Elsősorban a színházi improvizáción lesz a hangsúly, de családi mesedélelőttök is lesznek.

Új színházat és közösségi teret nyit Ferencvárosban az Itt és Most Társulat. A Ráday utcai helyszínen elsősorban a színházi improvizáción lesz a hangsúly, de irodalmi programok, környezettudatossággal kapcsolatos workshopok, tréningek, társasjáték-estek, családi mesedélelőttök és filmvetítések is lesznek.    

Az Itt és Most Színház és Közösségi Tér január 24-tól 27-ig ingyenes nyitófesztivált rendez, amelynek programjában improvizációs kurzus, zenés népmese-játék, társasjáték klub, színházi előadás és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) estje is szerepel

- derül ki az irodalmi szervezet MTI-hez elküldött közleményéből.   


A legsikeresebb erdélyi filmek is teret kapnak

Az új helyszín ad otthont a FISZ líra műhelyének, amelynek tagjai közül Lukács Flóra, Makáry Sebestyén és Élő Csenge mutatkozik be a közönségnek a január 26-i est keretében, de külön blokkot szentelnek Csepregi János, Neszlár Sándor és a Margó-díjas Mécs Anna tavaly megjelent köteteinek is.    

A Startfeszt programjai között szerepel egy válogatás az elmúlt évek legsikeresebb erdélyi animációs és rövidfilmjeiből, levetítik Felméri Cecília Mátyás, Mátyás; Búzási Gyopár Babuka a fűben, Láng Orsolya Szezon után és Bertóti Attila Ariadné fonala című alkotását is.    

Emellett január 27-én, vasárnap lesz családoknak szóló improvizációs előadás - derül ki a programból.

színházHelyifilmközösségi térFerencváros