2024.07.18, Csütörtök
Új terminál épül Ferihegyen
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Új terminál épül Ferihegyen

magyarepitok.hu

2019.01.11. 12:58

A jelenleg is folyamatosan bővülő Liszt Ferenc Repülőtéren 225 milliárd forintnyi új fejlesztést tervez az üzemeltető az elkövetkező öt évben.

Hatalmas beruházások várhatóak a fővárosi Liszt Ferenc Repülőtéren, többek között új terminál épül közvetlenül a jelenleg használt utazócsarnokok mellett – mondta el a turizmus.com-nak Jost Lammers, az üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója.

A vállalatvezér szavaiból kiderült: 2024-ig összesen mintegy 225 milliárd forint értékű fejlesztés várható Magyarország legnagyobb repülőterén. „Infrastrukturális beruházásaink az utas- és légiáru-forgalom növekedéséhez igazodnak. A tavaly átadott új, 10 000 négyzetméteres B-oldali móló jelentősen növelte nem-schengeni utasaink kényelmét” - mondta el Jost Lammers, a KÉSZ-csoport munkájával nemrég elkészült óriásprojektre utalva.

 

Új parkolóházat is kap a repülőtér

 

A parkolóház látványterve mti

A Ferihegyen jelenleg is zajlanak a fejlesztések: szintén a KÉSZ kivitelezésében új, hatszintes parkolóépületet építenek fel és bővítik a rakodóvágányok infrastruktúráját, illetve 20 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot alakít ki a Merkbau Kft. Szintén a logisztikai kapacitás bővítésére szolgál az Airport City big-box épülete is, melyet a Weinberg 93 Építő Kft. adott át novemberben.

 

A Weinberg által kivitelezett épület (Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

A vezérigazgató nyilatkozatából kiderült: a temrinál építkezésén kívül ezekkel a projektekkel együtt

  • két újabb, világszínvonalú utasbiztonsági folyosót állítanak üzembe és
  • lényegesen kibővülnek és korszerűsödnek az olyan utasforgalmi területek, mint amilyenek a várók, a vizesblokkok vagy a beszállókapuk környékén lévő várakozó területek.

 

A Cargo City logisztikai csarnok makettje.
Liszt Ferenc repülőtérHelyiFerihegy