2024.03.29, Péntek
Még zöldebb lesz a fővárosi Bakáts tér
budapestdialog.hu

Még zöldebb lesz a fővárosi Bakáts tér

infostart.hu

2019.02.18. 15:00

A téren álló templom már folyamatban lévő felújítása után most a környezet megszépítésére is sor kerül.

Hirdetés

Felújítja a Bakáts teret a Ferencvárosi Önkormányzat. Először a Bakáts tér és Bakáts utca gyalogosoknak kedvező átalakítására kerül sor, majd utóbbi Duna-partig kifutó szakaszát, a Ráday utca befejező szakaszát és a Tompa utca körúttal összekötő részét újítják fel. A beruházással főként a zöld felületeket szeretnék növelni, a burkolatot és a berendezési tárgyakat a műemléki környezethez illesztenék – írja az infostart.hu

A várhatóan nyárra lezáruló közbeszerzés után a kivitelezés még az idén elkezdődik. Szabadtéri programokra is számíthatunk az új téren: a forró nyári napokon hűsítő vízjátékot terveznek, illetve különböző rendezvényekre, például adventi vásár tartására is alkalmassá tennék a teret.

 

A templom felújítása már javában zajlik

A téren álló Assisi Szent Ferenc-templom tornyának javítása már elkezdődött. Ezzel párhuzamosan folyik a szentélyek körüli homlokzat és a templomkert felújítása is. A templom körüli járdákat is rendbe teszik, füvesítenek, kitisztítják a támfal fő elemeit, a kovácsoltvas-szerkezeteket pedig restaurálják.

„A templom tornyát a tetején álló keresztig, 66 méter magasságig felállványozták, aranyozzák a keresztet és felhelyezik a díszburkolatot - idézi Kruppa Gábort, a templom felújításának felelős tervezőjét az infostart.hu.

A templomfelújítás következő ütemében az épület belseje következik majd, és az ígéretek szerint a munkálatok nem zavarják majd a templom működését. A kívülről is látható munkákkal, mint például a toronyóra és a díszkivilágítás, 2020 májusában lehetnek kész.

HelyiközterekFerencvárostemplomfelújítás