2024.03.28, Csütörtök
Idén is a MÜPA garázsában zenélhetnek a tehetséges zenekarok
klubkoncert.hu

Idén is a MÜPA garázsában zenélhetnek a tehetséges zenekarok

MTI

2019.03.11. 17:07

Az idei évben már 3. alkalommal rendezik meg a Garázsband fesztivált, ahol fiatal zenészek mutatkozhatnak be a közönségnek.

Hirdetés

Már lehet jelentkezni a Müpa egyik legkülönlegesebb fesztiváljára: június 1-jén ismét koncertszínpad épül a parkoló autók helyére, a Garázsband Fesztivál fellépői a legtehetségesebb fiatal zenekarok közül kerülnek ki.

A MÜPA 2016-ban azzal a céllal álmodta meg a Garázsband Fesztivált, hogy a fiatal, egyelőre még ismeretlen, vagy kevésbé ismert zenekarokat segítse elindulni a sikeres karrier felé vezető úton - szerepel a szervezők közleményében.

Az induló csapatok a fesztiválon önálló, negyvenperces koncertet adhatnak profi stábbal, egy nem szokványos helyszínen, a MÜPA mélygarázsában.

Az elmúlt három év során csaknem kétszáz zenekar jelentkezett, közülük tizenöten bizonyíthattak a Garázsband színpadán. Sokan azóta állandó fellépői a hazai kluboknak és fesztiváloknak; 2016 közönségdíjasa, a Bluebay Foxes tavaly a holland Kensington zenekar előtt melegített be a Barba Negrában, de turnézott az Ivan & The Parazol előzenekaraként és megjelent első stúdiólemeze. A Shaibo 2017-ben még a MÜPA mélygarázsában, tavaly már az A38 hajó színpadán zenélt. A tavalyi nyertesek közül a Madrapur azzal a 30Y-nal koncertezett, amely a Hey, June! idei sorozatában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán játszik.

A fellépésen kívül egyéb nyeremények is várnak a zenekarokra: a közönség helyszíni szavazatai alapján a legnépszerűbb zenekarok nyerhetnek egy egész napot a Müpa stúdiójában, egy profi fotózást, további fellépési lehetőséget és két hangfallal is gazdagabbak lehetnek.

A szervezők április 25-ig várják a pályázatokat, amelyeket ezúttal is a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri fog véleményezni. Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (Zagar) hallgatja meg minden beérkezett pályaművet és egymástól függetlenül pontozza őket. Az öt legtöbb pontot összegyűjtő együttes jut a Garázsband színpadára.

A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési lap elérhető a www.mupa.hu/garazsband linken.

HelyikoncertzenefesztiválMÜPA