2024.04.23, Kedd
Így születik újjá a  hollywoodi filmrendezők kedvenc pesti palotája
BDPST Group

Így születik újjá a hollywoodi filmrendezők kedvenc pesti palotája

magyarepitok.hu

2019.03.12. 16:45

Lakásokat és üzlethelyiségeket is kialakítanak a budapesti ingatlanban.

Hirdetés

Új életre kelti a neobarokk stílusú Adria-palotát a BDPST Group. A cég azért vásárolta meg az épület nagy részét, hogy annak komplex felújítása és korszerűsítése által megőrizze és restaurálja a palota műemléki részeit. A beruházás részeként üzlethelyiségeket és lakásokat alakítanak ki a fővárosi helyszínen.

 

 

Az V. kerületi Szabadság téren található műemléki védettség alatt álló épület 1900 és 1902 között Meining Artúr tervei alapján épült. A második világháború után és a kommunizmus évei alatt azonban jelentősen romlott az állapota. A rengeteg átalakításnak a műemléki belső elemei látták a kárát, mint például a hajdani liftek kovácsoltvas szerkezete.

„Célunk, hogy fejlesztéseink révén megóvjunk és új funkcióval ruházzunk fel jellemzően műemlékvédelmi státusszal bíró épületeket, így ez a beruházás tökéletesen illeszkedik a BDPST Group profiljába"

- emelte ki a cég közleményében Tóth Judit, a BDPST Group vezérigazgatója.

 

Hollywoodi rendezők is kedvelik az épületet

Az impozáns Adria-palota kedvelt helyszíne a Magyarországon forgatott hollywoodi filmeknek. Többek között a Kém, a Die Hard 5, a Maigret felügyelő, illetve a Vörös Veréb című filmek egyes jeleneteit is az épület falai között forgatták.

HelyiépületfelújításBudapestműemlékfelújításBDPST Zrt.