2024.04.19, Péntek
Új szobrot álmodtak a Corvin Sétányra hazai művészek
Futureal

Új szobrot álmodtak a Corvin Sétányra hazai művészek

magyarepitok.hu

2019.03.06. 14:09

A várhatóan nyárra elkészülő alkotás kapcsolatot teremt majd a Corvin Sétány már meglévő és jövőbeni épületei között.

Hirdetés

Egyedülálló térplasztikával gazdagítja a Corvin Sétányt a Futureal-csoport és a Magyar Képzőművészeti Egyetem által kiírt szoborpályázat nyertes alkotása. Mikus Áron Triptichon című szobra a hamarosan elkészülő Corvin Technology Park irodakomplexum udvarán nyűgözi majd le a járókelőket.

A pályázatot kiírók olyan kiemelkedő műalkotás-csoport létrehozását várták, amely hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, ugyanakkor eredeti és interaktív módon vonja be a járókelőket.

Az összesen 22 elismerésre méltó pályaművet szakmai zsűri értékelte, mely alapján a Triptichon című alkotás nyert. A szobor egy nonfiguratív, folyton változó térplasztikai elem, áramló formája saját világába viszi el a nézőt.

 

 

Radványi Gábor, a Futureal főépítésze az alkotásról elmondta, hogy „olyan formai elképzelés, amely egyfajta flow élményt nyújt a járókelőknek, ugyanakkor fémes felületeivel interaktívan tükrözi vissza a járókelőket és az épületeket”.

A nyertes pályázó a Futureal-csoport szakembereivel együttműködve az elkövetkező hónapokban véglegesíti a műalkotást, amely kapcsolatot teremt majd a Corvin Sétány már meglévő és jövőbeni épületei között. A szobrot végső formájában várhatóan a nyár folyamán helyezik el a Corvin Technology Park belső udvarán.

HelyiFuturealCorvin sétány